Herdenkingsvoorstelling

Vrijdag 4 mei vindt traditiegetrouw in De Naald een theatervoorstelling in het kader van dodenherdenking plaats. De voorstelling ‘We hebben niemand kwaad gedaan’ is geschreven door Aart van den Berg van Theater in Feite, in opdracht van Stichting Narreschip. Te zien om 15.00 uur en 21.00 uur.

In de theatervoorstelling ‘We hebben niemand kwaad gedaan’ verklaren enkele Westlandse NSB’ers zich. Een fanatiekeling, een opportunist, een avonturier, iemand die door zijn lidmaatschap uit de armoede kon ontsnappen en een burgemeester. Elke NSB’er heeft een reden om lid te worden, die afwijkt van de ander. Ook hun dilemma’s, hun daden en hun straffen verschillen van persoon tot persoon.

Hoe verloopt der voorstelling?
De voorstelling bestaat uit drie lagen. De eerste laag is de geschiedenis van de Westlandse NSB vanaf 1933. Deze geschiedenis wordt chronologisch verteld associatief met de verhalen op toneel. Dit wordt ondersteund met foto’s, posters en ander archiefmateriaal. De tweede laag is de laag van de verhoren ‘Waarom bent u lid van de NSB geworden?’,  ‘Aan welke activiteiten heeft u deelgenomen tijdens de oorlog?’ ‘Heeft u mensen verraden?’: met de motieven, de daden en levensverhalen van individuele NSB’ers. De derde laag is de reflectie vanuit het nu. De reflectie zal plaatsvinden met liedjes en gedichten en gedachten, die de verbinding met nu leggen.

Reserveren vrijdag 4 mei 2018
Op 4 mei zijn er twee theatervoorstellingen in de Koornneef zaal van De Naald. De voorstelling duurt een uur. De eerste voorstelling vindt ’s middags plaats om 15:00 uur en de tweede voorstelling om 21.00 uur. Acteurs Ron van den Hoogenband, Timo Kuiper, Ron Zijlmans, Marc van Heijningen, Theo Pronk, Alexander Wagener spelen dit stuk onder begeleiding van zangeres Maghen Hilgersum en Pianist Arjen Molenaar. De kosten zijn €10,00 inclusief garderobe en consumptie. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.westlandtheater.nl, telefonisch 0174-636900 of aan de balie gedurende de openingstijden (dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur).